Eskilerin Şöleni – Hayalet Müzik 2 – On Yazardan On Dehşet Öyküsü
“Lidya Kralı Gyges’i düşünürken Albinoni dinleyen tarihçi; Frigya’da Ana Tanrıça Kybele için müzikli ve kanlı ayinler düzenleyen rahipler; Hattuşa’yı saran laneti nasıl ortadan kaldıracağına kafa yorarken ritüel rahibelerinin ilahileriyle kendinden geçen Hitit Kralı Murşili; Yunan mitolojisindeki Sirenleri, Türklerin Tanrıçası Umay’ı ve geçmişin nice efsanesini peşinde sürükleyen müzisyen; İthaka’daki kurban töreninin anılarını hep içinde taşıyan anne; evinin penceresinden Foça’daki Siren Kayalıkları’nı seyreden kadın; Antik Çağ saraylarında şarkılar eşliğinde efsaneler anlatan ozan; Sefarad Yahudilerinin sürgünü ve Osmanlı zamanında geçen hikâyeler bulacaksınız Hayalet Müzik 2: Eskilerin Şöleni’nde.
Her insanın karanlık bir tarafı bulunur. Kiminde yoğundur bu karanlık, kiminde ise belli belirsiz… İşte bu kitap, insanın içindeki karanlığa ayna tutarken müziğin ritmini de kulak arkası etmeyen öykülerden oluşuyor. Zira korku ve karanlık da tıpkı müzik gibi insanlık tarihiyle yaşıt.”
Artemis Yayınları’ndan çıkan, korku ile fantazya edebiyatının Türkiye’deki önemli isimlerini yazar kadrosunda barındıran Hayalet Müzik antolojisinde müzik temalı karanlık öyküler yer alıyordu. Aynı serinin ikinci derlemesi olan Hayalet Müzik 2: Eskilerin Şöleni ise tarihi kurguyu müzikle ve insanın içindeki karanlıkla birleştiriyor. Her biri kendi alanında önemli eserlere imza atan on yazardan on farklı karanlık, ürpertici ve melodik hikâyeyi okurken tekinsiz bir yolculuğa çıkacaksınız.